logo100

BlogΔιαβάστε τα τελευταία νέα του Λ.Ε.Σ.

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων, η κοινή εκδήλωση απόδοσης τιμής και έκφρασης ευγνωμοσύνης του Λ.Ε.Σ. και του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης  στο πρόσωπο του γνωστού συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη

.Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της η πρόεδρος του Λυκείου Χριστίνα Δενδρινού – Λιγοψυχάκη, πέραν της ευγνωμοσύνης που εξέφρασε για τη μεγάλη δωρεά του κ. Ιωαννίδη προς το Λαογραφικό Μουσείο το Λυκείου, αναφορά έκανε και στην κοινωνική προσφορά του ανδρός στο νησί λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Βαρδάκειο Νοσοκομείο που δέχτηκε την προσφορά του μηχανημάτων υψηλής βιοΐατρικής τεχνολογίας στις επί μέρους κλινικές και οι Συνταξιούχοι του ΙΚΑ που σε μηνιαία βάση έχουν τα φάρμακα και τα τρόφιμα τους τον ευγνωμονούν. Η Στέγη ανηλίκων και εφήβων, καθώς και ο Σύλλογος κατ’ οίκον νοσηλείας είναι μέσα στους αποδέκτες της οικονομικής του στήριξης. Κι αυτές είναι μόνο μερικές ενδεικτικές καταγραφές μέσα στις πολλές».Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Νίκου Λειβάδαρα: «Γνωστό σε λίγους το φιλανθρωπικό του έργο. Συνδράμει αθό­ρυβα τον απλό Συριανό πολίτη που έχει την ανάγκη του, χωρίς να προβάλλει ποτέ και πουθενά την προσφορά του. Σημαντική η συμβολή του σε φορείς που βοηθούν συνανθρώπους μας αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές που βιώνουμε. Δωρητής έργων τέχνης σε πολλούς φορείς και ως εκ τούτου έχει αναγορευτεί επίτιμος δημότης από διάφορους Δήμους της χώρας μας. Εμείς, ο Σύλλογος Μικρασιατών, τον γνωρίσαμε ως δωρητή, ό­ταν θέλησε να επικροτήσει τον επίπονο αγώνα μας για τη δη­μιουργία της «ΣΤΕΓΗΣ ΜΪΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», προ­σφέροντας ένα έργο τέχνης του ζωγράφου Πάνου Τζωρτζίνη με τίτλο «ΘΡΗΝΟΣ». Φυσικά τον ακολουθούσε και το Κωνσταντινουπολίτικο γονίδιό του. ένα κομμάτι της ψυχής του».

 

 

 

Παραλαμβάνοντας συγκινημένος τις τιμητικές πλακέτες, ο κ. Ιωαννίδης αρκέστηκε σε μια ολιγόλογη δήλωση η οποία στόχο είχε την ενεργοποίηση των αλτρουιστικών αντανακλαστικών των έχοντων και κατέχοντων στο νησί της Σύρου: «Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω. Όσο μπορώ. Και προτρέπω ανθρώπους ευκατάστατους, που έχει πολλούς το νησί, να κάνουν το ίδιο κι αυτοί» είπε, καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους.Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσία στην τιμητική εκδήλωση δήλωσαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, της αυτοδιοίκησης, ο τέως Νομάρχης Δημήτρης Μπάιλας, καθώς και το σύνολο σχεδόν των πρώην δημάρχων του νησιού (Γιάννης Δεκαβάλλας, Τζώρτζης Μακρυωνίτης Δημήτρης Ρούσσος). Φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία της ανεξάρτητης δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Καζαντζάκη, του επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας Παύλου Χρυσαφίδη, του Δ.Σ. Νίκου Φωτεινιά, του προέδρου των συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων και Δ.Σ. Γιάννη Χαρίτου, του περιφερειακού συμβούλου Μάρκου Δαδάου, καθώς και του δημοσιογράφου Γιώργου Σαββίδη.

Αναζήτηση

Αναμνηστικό Λεύκωμα - Α.Μαρκουλής

exofilo

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 5 επισκέπτες και κανένα μέλος

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Newsletter

Ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις και τα νέα του Λ.Ε.Σύρου!